Bahan:
500 gm tepung gandum
250 gm gula halus
Minyak sapi secukupnya
Pewarna merah, hijau, kuning.
Cara:
1. Goreng tepung gandum, tanpa minyak hingga tepung sedikit kekuningan. Sejukkan dan ayak tepung.
2. Campurkan tepung gandum dengan gula halus hingga rata.
3. Masukkan minyak sapi dan gaul rata hingga boleh membentuk adunan.
4. Bahagikan adunan kepada 3 bahagian - merah, hijau dan kuning.
5. Ambil sedikit dari setiap warna dan bentukkan bola-bola kecil.
6. Bakar selama lebih kurang 10-15 mins.
7. Sejukkan dan golekkan dalam gula ising. Golekkan 5-8 biji sekali buat, jangan banyak-banyak sekali, nanti pecah.
8. Masukkan dalam papercups.
9. Biskut ni sedap, sure jadi punya jenis dan 'melt-in-your-mouth'.
Masa buat ni, gula ising dah habis, jadi saya golekkan biskut dalam gula castor !
No comments:
Post a Comment