Saturday, June 21, 2008

BISKUT CHOC MELT IN MOUTH

Bahan:
240 gram mentega
180 gram gula kaster
2 biji kuning telur
2 sudu besar serbuk koko
2 sudu teh chocolate emulco
1 sudu teh baking powder
300 gram tepung gandum
200 gram tepung jagung
100 gram badam kisar
2 sudu teh tepung beras

Cara:
1. Pukul mentega bersama gula kaster sehingga sebati.
2. Masukkann kuning telur dan gaul sebati.
3. Masukkan pula serbuk koko, chocolate emulco dan badam kisar. Gaul sebati.
4. Ayak tepung gandum, tepung jagung, tepung kentang, tepung beras, badam dan juga baking powder kedalam adunan. Gaul sehingga menjadi doh.
5. Canai, terap dan bakar sehingga ia masak. Boleh juga anda hiaskan mengikut citarasa anda.

1 comment:

Anonymous said...

Kalu ikutkan cara membuat ada tepung kentang tapi dalam bahan takde pun.