Thursday, February 23, 2006

Kek Batik

Cara :
1 butter apa-apa brand pun boleh. ( bukan produk Denmark ye !)
2 packet biskut Marie jenis biasa (saya guna 1 biasa, 1 perisa kopi)
1 tin susu cair
1 tin susu pekat manis
1/2 cawan serbuk koko + 1 cawan milo + 1 sudu teh nescafe + 1 cawan air panas
1 cawan nestum

Cara :
1. Patahkan biskut kepada 2.
2. Buka tin kedua-dua jenis susu.
3. Panaskan kuali dan masukkan butter.
4. Kacau, biar butter cair tetapi bukan berminyak ye.
5. Masukkan campuran koko milo, susu pekat dan susu cair. Kacau rata. Masukkan nestum.
6. Bila mendidih, masukkan biskut. Kacau rata dan tutup api.
7. Masukkan dalam tin kek dan tekan dengan senduk biar rata.
8. Sejukkan. Simpan dalam fridge lagi elok.

** dapat sebuah kek yang besar.

2 comments:

Iced Nyior said...

1 butter tu 250gm butter ke?

bulan said...

thanks 4 ur resepi.bk kg ni sy nk try wat...