Wednesday, September 01, 2004

Sarapan


American Breakfast

Bahan:
2 batang sausage
2 biji telur
2 keping roti
2 sudu besar baked beans
1 helai lettuce
Chili sauce, ketchup

Cara:
1. Rebus sausage hingga masak
2. Pukul sikit telur. Panaskan butter dalam kuali. Dah panas, tuang telur. Kacau telur dengan garfu. Ni utk buat scrambled egg. (Kalau tak nak scrambled eggs, boleh goreng sunny side up pun sedap)
3. Bakar roti dalam toaster. Siap, sapukan sedikit butter.
4. Bila siap semua, ambil pinggan dan susun semua lawa-lawa.
5. Lettuce tak makan pun takpe. Itu untuk ambik hati Mama. She'll think that u eat your vege. Kalau nak bodek lebih, slice sebiji tomato sekali.

*** Ni resepi anak sulong saya, Ridzwan Amir Rosli. Kalau dia yang siapkan breakfast untuk adik-adik, mereka kena makan ni la. Bukan utk breakfast saje. Lunch dan dinner juga !

French Toast Hafiz's style

Bahan :
2 keping roti gardenia
1 biji telur, dipukul sedikit
sedikit jam
sedikit butter
raisins if u like

Cara:
1. Potong roti jadi segitiga
2. Sapu butter dan jam. Letak sedikit raisins. Sandwichkan roti tu
3. Panaskan kwali tosei dan letak sedikit margarine
4. Celupkan sandwich tadi dalam telur dan bakar atas kwali tosei
5. Balikkan bila satu side dah kuning
6. Masuk dalam pinggan dan makan

*** Resepi Ridzwan Hafidz Rosli. Paling senang buat.

2 comments:

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »

cik moon said...

pandainya adik ridzwan :)