240 g mentega
100 g gula kastor
250 g tepung gandum
47 g tepung beras
1/4 sudu teh garam halus
Sedikit lagi gula kastor utk menabur
Bahan hiasan
180 g cokelat masakan
1 camca besar lemak sayur (shorterning)
90 g cokelat putih
Cara:
Lenser tin 7x 11 in dgn margerin cair.
Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan terpung yang telah diayak dan gaul sehingga menjadi doh. ratakan dalam yg telah kita lenserkan degan margerin tadi..cucuk cucuk dengan menggunakan garpu
bubuh cutter dan bakar sehingga masak
Biar sejuk dan angkat pemotong
Taburkan gula kastor
tuang cokelat masakan dan titiskan cokelat putih buat corak
Bila cokelat dah sejuk dan keras..bubuh semula pemotong...mesti arah sama yang kita bubuh awal tadi....dan kuarkan semula
2 comments:
boleh nak tanya tak?.. cutter tu nak beli kat mana?.. mcmana rupa dia?..
tq..
Thanks for writing this.
Post a Comment