Thursday, February 23, 2006

Resepi Cicah Asri

Image hosting by TinyPic
Mangga muda

(boleh digunakan utk mencicah apa sahaja jenis buah-buahan yang layak dicicah). Sila baca resepi dalam Bahasa Kedah. (Akak menaip dalam bahasa Kedah ye, Asri)

Bahan :
Cabai Kering
Belacan
Garam
Kicap
Gula
Kacang tanah goreng, sikit sahaja, kalau nak. Tak dak pun tak pa.

Cara :
1. Blend cabai dan belacan. Keluarkan dan letak dalam mangkuk.
2. Campurkan garam, gula dan kicap.
3. Sedap dimakan dengan mangga muda.

6 comments:

HMN said...

Kak Gee..

Hehehe.. comel je taip dalam bahasa kedah.. sikit pembetulan.

Cabai kerin.. tak dak g.. tapi ade sikit je dengung g tu..

Anonymous said...

ada lagi kicap tu tukaq... TOYU...!

aya_norien said...

cabai kering x yah rebus @ tumis/masak dulu ke????

aya_norien said...

cabai kering x yah rebus @ tumis/masak dulu ke????

aya_norien said...

cabai kering x yah rebus @ tumis/masak dulu ke????

Anonymous said...

tak payah....