(boleh digunakan utk mencicah apa sahaja jenis buah-buahan yang layak dicicah). Sila baca resepi dalam Bahasa Kedah. (Akak menaip dalam bahasa Kedah ye, Asri)
Bahan :
Cabai Kering
Belacan
Garam
Kicap
Gula
Kacang tanah goreng, sikit sahaja, kalau nak. Tak dak pun tak pa.
Cara :
1. Blend cabai dan belacan. Keluarkan dan letak dalam mangkuk.
2. Campurkan garam, gula dan kicap.
3. Sedap dimakan dengan mangga muda.
6 comments:
Kak Gee..
Hehehe.. comel je taip dalam bahasa kedah.. sikit pembetulan.
Cabai kerin.. tak dak g.. tapi ade sikit je dengung g tu..
ada lagi kicap tu tukaq... TOYU...!
cabai kering x yah rebus @ tumis/masak dulu ke????
cabai kering x yah rebus @ tumis/masak dulu ke????
cabai kering x yah rebus @ tumis/masak dulu ke????
tak payah....
Post a Comment